Zelo rada preizkušam čisto nove jedi, ki jih še nikoli nisem jedla, ker se hitro naveličam določene hrane. Ker nimam fotospomina si kakšen dober recept zapišem na tiste majhne post-it listke. In če je stvar res dobra si kdaj zaželiš, da bi jo še jedel, vmes pa jaz ta listek seveda izgubim. Preden mi je kliknilo, da si lahko v blog zapišem tudi kaj "dobrega" sem izgubila že morje receptov.
Tukaj je povezava do nekaj res odličnih in rahlih receptov za biskvit:
temni biskvit
svetli biskvit za sadno torto
svetli biskvit
Še povezava do dobre kreme, ki ji potem lahko dodajamo okuse po svoji želji:
bavarska krema
Moja verzija za čokoladno torto:
Po receptu za temni biskvit spečemo biskvit. Jaz samo odmerim tri žlice manj moke, kolikor dodam kakava v prahu. Biskvit potem dvakrat prerežem in navlažim z 2dcl tekočine (1/3 malibu, 2/3 mleka).
Kremo naredim po receptu za bavarsko kremo, samo da dam 6 jajc in dvojno količino mleka in malo malibuja. Ko je krema skuhana, vanjo zamešam še 200g stopljene temne (70%) čokolade. In na koncu v delno ohlajeno seveda še 4dcl stepene sladke smetane. S toliko kreme pride tortni model do vrha poln. Vse to je najbolje narediti zvečer, da se čez noč dobro strdi v hladilniku, zjutraj pa okrasimo po želji.
Tale torta je res dobra, pa drugače nimam preveč rada čokoladne torte.
Ni komentarjev:
Objavite komentar