Strani

sreda, 4. februar 2009

19 mesecev

Uf, gre hitro, da sem se šele danes spomnila, da je Larisa dva dni nazaj praznovala 19 mesecev. Jo moram danes stehtat in izmerit, imam občutek, da je končno pridobila nekaj gramov.
Besedni zaklad se širi, ampak spet imamo probleme z dudo. Nikakor noče bit brez nje in potem samo momlja z dudo v ustih. Če jo uspemo prepričat, da jo odloži, zna pa že prav lepo govoriti. Ampak sem prepričana, da bi govorila precej bolje, če dude ne bi bilo. Mislim, da je res skrajni čas to nadlogo ukinit. Pa nekako nimava dovolj poguma ne jaz ne Robi. Robi neskončno težko posluša Lariso jokati, ona zna pa to presneto dobro izkoristiti. Se kar malo bojim, kako bo v prihodnje, če ji bo tako popuščal.

Torej, besedni zaklad oz. kaj je novega:
ati, moj - tako izrazi, da je ati njen in ne slučajno moj
vlakec
medi
bejž - zadnja dva tedna noče ne k eni, ne k drugi babici, po desetih minutah je pa že čisto srečna z njima
caja - pomeni da hoče pit čaj
nina nana - začela je peti pesmice in to nekako izgleda takole: "nina nana mamica moja"....kar nekaj si izmisli
Luka, Vanja - zna poklicati sestrično in bratranca-včasih izpusti prvo črko; pa tudi ovčki, ki jo je dobila na posodo od njiju je dala ime Luka.
pece - pove, npr. če jo ritka peče (saj je ne, ampak jaz sem jo vedno spraševala, ko je imela kdaj spuščajčke, če jo peče in si je to zapomnila)
pika - to besedo uporablja kot glagol, da jo nekaj v rokavu pika, ali pa kaktus pika, ali pa kot samostalnik, sploh če najde kakšno "pikico" na tleh.
dijo
dan
vala - hvala
auu-li,ali au-bi - au boli
lace - hlače
kapica
bundica
pati-copati
dudica ali dudika
nigica - knjiga.
To je to, kar mi trenutno pride na misel. Ni še pa začela povezovat besed. Dve besedice reče kdaj skupaj, kaj več pa še ne. Vse ob svojem času.

Ni komentarjev:

Larisa, najin prvi sonček

Maj Enej, najin drugi sonček